Genomförandekraft

 

20915158 10154926521136864 7853737567750316499 n

 

Petter Stordalen om kraften i människan ”Vårt fina samhälle kommer alltid att behöva människor som säger att de vill”. Kan man säga det bättre och enklare än så?  Politiker och samhällsengagemang överlag brukar få utstå en hel del spott och spe. Ja, om det är något vissa älskar så är det att dumförklara en del engagemang – och man gör det gärna på sociala medier, anonymt och vissa skrattar rått åt tankar som läggs fram politiskt. Jag vandrade förbi ett gäng med äldre herremän idag som dels gjorde smått narr av en del politiker jag känner och lyfte fram dem på ett enkelt sätt men dels också gick åt kvinnor som liksom överlag tycker och tänker. Jag borde ha stannat och sagt några välvalda ord till försvar för dem som faktiskt vågar stå för saker och vågar vilja.  Men valde att trava förbi dem med en pyrande irritation i kroppen. Nästan så jag hade haft lust att svänga på tvillingvagnen och parkera den rätt framför herrklubben och sätta mig ner för att få höra lite mera.

”Sidu, Här kommer broilern” sa en man en dag när han mötte mig i förbifarten på jobbet. Och för en gångs skull fyrade jag av tillbaka med ”Och? Det är jag synnerligen stolt över”. Och där var den diskussionen slut. Jag har inte alltid svar på tal men de gånger det kommer så spontant så är jag själv småstolt.

Det kommer alltid att finnas behov av människor som vill något. Och vågar. Och den genomförandekraften som finns i att tro på något, att brinna för något, är enorm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s