Lite sömn men mycket lycka

Att bli nerspydd för tredje gången kl 05 gör väl ingen så där överdrivet nöjd. Men när det är den yngsta tjejen som har svårt med ätandet emellan, så är det helt okej. Det är bara mjölk som kommer upp och hon begär mera mat efter att ha blivit tvättad. Jag ger upp vid 05-snåret. Kokar kaffe, matar bebis och trycker in en stek i ugnen för att ha det lättare när alla kommer hem ikväll. Skriver projekttankar och tänder ljus. Några timmar sömn i bagaget ger mig känslan av en lätt bakfylla, men så har jag väl egentligen aldrig upplevt en sådan heller. Men det är så här det måste kännas. Skillnaden är att det är noll alkohol i kroppen. 

20170908 060255

 20170907 184606

De där spontana besöken. De är de bästa. Så dök min fina vän upp igår med sina barn, det var röj och rajraj i deras rum. Malte plockade blommor och gav sin kompis och de var allmänt söta som vanligt. Jag fick ljuvliga rosor och en skön pratstund. Jag gillar det så här. Snabba ryck. Hon är likadan.

 

Jag har en verbal femåring. Ja, en verbal ettåring och åttaåring också men femåringen är den enda som lyssnar på nyheter och radio. Igår hamnade han att ändå ge upp barnprogrammet för nyheterna och han kontrade med ”näää…det mesta som sägs här mamma, det är tråkigt tycker jag. Nordkorea, vad är det? Vad sysslar de med?Är det bomber och granater? Är det Trump igen mamma? Det borde varit flickan som blev chef i USA” Förklarar att nyheterna avspeglar världen just nu. ”Vilken tråkig värld mamma”, säger han. Ibland är det bra att leva i barnprogrammens värld men förr eller senare skall man ut i den verkliga världen. Därför hyllar jag också barnens dagis som inrättat barnråd. Samhällskontakten och känslan av att påverka, den ska uppmuntras tidigt. ”Du är för liten för att förstå”, brukar det sägas. Det är struntprat. Då är det jag som vuxen som inte kan förklara på rätt sätt.

 

 

 

 

 

3 reaktioner på ”Lite sömn men mycket lycka

 1. T.

  Jag tycker vi ska låta barn vara barn och inte dra in dem i vuxenvärlden genom att göra dem till "små vuxna". Tids nog hamnar dom att konfronteras med den, men före det ska dom få vara barn.

  Det är klart att barn är för små för att förstå vissa saker. Att påstå något annat är struntprat.

  Gilla

  1. Anna Bertills

   Tror vi pratar om olika saker här. Jag tror på att barn skall få ta sig an världen utanför – i måttliga doser. Ett bra mått är ett barnråd i dagis. Vem har sagt att små barn inte har åsikter om t.ex. staket som ska målas? Och lilla aktuellt, hur bra är inte det? berättar nyheter för den yngre generationen. Att påstå att barn inte kan ta in saker för att de är små, det rimmar inte med min världsbild.

   Gilla

  2. Anna Bertills

   Tror vi pratar om olika saker här. Jag tror på att barn skall få ta sig an världen utanför – i måttliga doser. Ett bra mått är ett barnråd i dagis. Vem har sagt att små barn inte har åsikter om t.ex. staket som ska målas? Och lilla aktuellt, hur bra är inte det? berättar nyheter för den yngre generationen. Att påstå att barn inte kan ta in saker för att de är små, det rimmar inte med min världsbild.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s