Jag myser in mig i oktober

Ni vet känslan när man får besök och inser just före att neeeej, jag borde ha dammsugit åtminstone. En har kastat mjukisbyxorna i ett hörn, en annan har klottat saft längs bordet och en tredje vägrar plocka upp sina väskor. Maten långt ifrån färdig. Men nej, den känslan fick jag inte när min närmaste barndomskompis kom in på fredag. Inte ens ett dugg heller. Det betyder med andra ord total avslappning inför varandra. En av mina andra barndomskompistjejer (långt ord) brukar säga ”Äh man får ta det som det är”. Och så är det. Att få tömma sig på tankar och veckan som varit är himla skönt med vänner som förstår och känner en – både ens svagheter och styrkor. Även om vi inte ses så ofta så är det liksom bara att ta upp tråden där vi senast lämnade den.

22207219 10155038255866864 594268061 n22193206 10155038255266864 656015646 n22157107 10155038255431864 1017871792 n

 

22207211 10155038262721864 1847090411 n

Helgen ja.. jag älskar lördagar. Söndagen är mera veckans sista dag. Gillar inte alls. Så då är det måndagen jag hellre kör igång på. Nya utmaningar, oktober i luften, nya nätverk. Det gillar jag.
Mammas höstäppel blev till sylt och musslorna kokades i takt med Maltes ”Det här blir uutsökt”.

Jag är effektiv i all tidsplanering, vet hur jag prioriterar men även där jobbar jag med det och attityden varje dag. Ganska bra är jag på att njuta av stunden och slappna av. Jag behöver inte mera än ett dygn så är jag rätt full med kraft och energi igen. Återhämtningen brukar komma snabbt men visst har jag tränat på den genom åren. Ni vet kommentarer som ”du ser så trött ut” – det gör sig icke besvär. För här var det både löpning och yoga i helgen! Lägg bastu på det ännu och god mat. Jag har många svagheter men effektivitet och återhämtning hör inte till dem. Även om det kanske finns dem som undrar hur allt går ihop – det gör det oftast. Men jag har tränat på det i massor, blivit coachad,¨ och mest av allt jobbat med min egen attityd (som någon gång i tiden också var ”det här funkar inte”). Sedan får man inte glömma bort att jag haft och har underbara mentorer från olika samhälls- och företagsposter. Det om något har stöttat mig i alla mina val. Men mera om det i ett nytt inlägg.

Vad väljer jag och hur får mina val mig att må? Bra är det tänkt. Annars får jag välja om.

Måndag morgon… då landar jag i den blommiga fåtöljen. Stiger gärna upp några timmar före de andra med den yngsta och hinner läsa tidningar, dricka kaffe och bara vara.
11.10 inleder jag första organiserade träningen, digital sådan, för mammor och ska ta det som en rejält skön utmaning den kommande månaden. Sedan fortsätter jag tänkte jag med mitt tidigare pt-program från eget hus.

Jag myser in mig i oktober. Den kalla luften, träden, dimman, diset.. jag behöver det. Lugnet och mjukheten i mörkret. Ljusen är tända.

En reaktion på ”Jag myser in mig i oktober

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s