Mammalängtan

Jag lämnar av honom på hans hobby och ska hem en vända för att hämta nästa och sen plocka upp honom igen. Det vet han mycket väl. Men så ringer hans tränare. Han har ont i munnen säger han. Jag vänder om och plockar upp honom. Han ser ledsen ut. Frågar om det som gör ont i munnen och han pekar på halsen. Så ser jag honom, den lilla, i ögonen. ”Är det så att det är gråten som gör ont i halsen din”. Han nickar. ”Jag hade mammalängtan” säger han. Och han skuttar in i huset med ett brett leende. Ibland måste mammalängtan botas omgående. 

13501650 10153738320216864 2830957910795089839 n

Jag hade mammalängtan ofta som liten. Mitt deltagande som åttaåring i kyrkans läger var en ren utmaning för ledarna när jag natt efter natt snyftade mig igenom timmarna. Med mammas halsduk i handen. Lovade mig själv den gången att jag aldrig någonsin skulle vika från mammas sida igen. 

Får jag avslöja något, jag har kvar längtan. Då egen mamma kommer så skuttar det också till i mitt hjärta. Och jag smyglängtar men berättar det också åt henne. 

 

resizedimage800600 20171010 2

5 reaktioner på ”Mammalängtan

  1. Susanne

    Fint… Och hög igenkänningsfaktor! Jag var väl 15 då min mammalängtan "försvann", men än idag ogillar jag avsked. Kunde inte sova borta, grät o längtade hem. Försökte en gång med kollo, men dom fick nog hämta hem mig…

    Gilla

  2. Åh vilken story ^^ Jag har också väldigt stark mammalängtan och har alltid haft det. Det är nog bara de sedan jag själv fick barn som jag inte har tid att sakna mamma den där veckan hon är i grekland 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s