Klockan 00.21

Klockan är ny dag när jag skriver det här. Jag är fortfarande taggad. Skriver och svarar på allt jag missat idag. En stor kopp kaffe kokades lite efter kl 22.30. Tömde två korgar med tvätt som skulle strykas.  Barnen somnade (lär vakna snart) just före kl 22. Jag är urusel på att få dem att somna. Ingen vill sova i det här huset. Förutom min man då. Men han är på resa igen. Några nattliga reflektioner över en dag som alla andra dagar var rätt unik. Kanske är det bra det.

– om det är för tyst. Och man tror att Smilla Back kanske leker med dockor typ. Då lönar det sig alltid att kolla. Dagens saldo var; en stor tapetbit bortriven på övre våningen. ”Itte jaaag” sa hon med en del av tapeten i handen. Jag har ägnat kvällen åt att gnugga bort nagellack från golvet. Smilla har hällt ut Tyras rosa nagellack, trampat i det och gått runt…

Och så flingorna då. Den nyss köpta lådan med flingor… den hälldes ut av samma tvååring. För att krydda lite extra så trampade hon runt i flingorna och släpade dem runt halva huset. Så länge jag bytte blöja på Milou. 

Aldrig vända ryggen åt Smilla Back i en affär. Första gången stack hon ut. Andra gången var hon bara borta… med andan i halsen, kärran i handen, en baby på armen och stackars Malte spingandes bredvid. Så löpte vi genom affären. Hon behagade att gömma sig i en bilkärra in i affären. 

”Är hon på riktigt en flicka” frågar Malte och tittar på mig. är flickor så här vilda? Ja men ja Malte. Det är ingen skillnad på kön. Hon är Smilla helt enkelt. 

Om någon undrar över mina sena kaffevanor – jag har noll problem med att sova. Kan dricka kaffe fast efter midnatt, Jag somnar ändå omgående. 

 

Dagens höjdare? Min fina vän Sandra från Åboland ställer upp i riksdagsval! Hurra för framåtanda, drivkraft26230161 10155287806176864 987820561190605919 n och kunnighet. Jag ska med spänning följa med kommande val. Och är så glad för att det hoppeligen kan bli också fler småbarnsmammor i riksdagen. 

Kanske dags att tagga ner. Klockan ringer om sisådär 5 timmar.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s