Only for you

”Folk har ringt” heter det i det politiska livet. Det betyder oftast högst två personer. Lite samma gäller den fråga som kom. Det handlade om hur min vardag på riktigt kan se ut. Och nu får ni min fredag, only for you.

 

Klockan ringer 05.45. Men jag orkar bara inte. Jag la mig först närmare kl 01 och en viss tvååring har sparkats hela natten. Till slut kommer jag mig upp ur sängen. Klockan är 06.15. Jag är lite sen redan. Sätter på värmen i bilen, drar mitt träningsprogram i snabb takt, duschar, kokar ägg och dukar frukost. kl 07.15 väcker jag de två äldsta, väskorna är klara för dagen, kläderna framme. De två yngsta får jag dra ur sängen. Smilla och Milou äter gröt och ägg. För Maltes del är frukost aldrig en hit, så flingor är det enda han klarar idag. Men Tyra både äter och fixar sig för skolan. Dammsuger snabbt, på med kläder för samtliga,tvätta tänder, packa in alla i bilen, kallsvetten rinner lite redan. Kommer jag att hinna… svänger in via dagis med Smilla, puss och kram och hej. Malte likaså. Sen går Tyra sist ur bilen och milou somnar. Lite före kl 09 svänger jag in till dagens första program. Undervisning. Jag har äran och förmånen att få hoppa in och undervisa i svenska idag. Underbar grupp. Varma människor och jag känner att jag behöver få dessa impulser. Människor. Goda sådana.

Sen lunch, via polisstationen efter ett tillstånd för morgondagens stora happenings på Norrvalla, via dagis, kram och och puss igen, Smilla trilskas men jag försöker distrahera henne så att hon hålls lugn i bilen. Tyra skulle gå hem idag, sänder söta mess med hjärtan och pussar och berättar att våra fina grannar tagit upp henne längs hemvägen och hon fick skjuts till dörren. 

 

DSC1814 ps FORMINSKAD21314803 10154962516806864 7942269648946432895 n

Ammar Milou, kokar potatis & kött åt henne och mixar, fixar tortillas åt de andra. Om en timme ska de klippas hos frisören. Ska vi tro hinna? Jo, en minut före är vi där. Malte berättar att han vill se ut som marcus och martinus, han vill inte ha vax i håret för det åker bort i hans kvällsbastu, men färg i håret ska han ha och kommer ut med en grön pannlugg. Tyra är livrädd för att hennes hår skall bli för kort och vägrar bli klippt mera än några millimeter. Via S-market efter tre matkassar och hem. Jag lägger mig bredvid Milou och somnar, vaknar mefter 10 minuter med ett ryck, Var är jag, vad är klockan och vad har hänt? Likadan känsla varje gång man somnar oväntat. 

 Ut med alla lakan, nya bäddas. Så gör jag alltid på fredagar. Så gjorde också min mamma. Dammsuger andra våningen. Bastu, bad och en kopp kaffe med kyrkpressen i handen.De duschar varandra, skriker och häller kallvatten på mig. Till slut är de klara med badrockarna på.  Kl 22 sover alla barn. Jag stryker kläder och fixar mat för i morgon. Om några timmar ringer klockan för jobb. Det stora träningseventet på Norrvalla  imorgon.  Några mail kvar och sen i säng.

 

Jag blir ju alldeles matt av att läsa ovan. Låt mig minnas detta om jag får leva och bli gammal. Då skall jag dricka en extra kaffe och minnas de dagar när andningen och sömnen inte var på topp. Men kärleken, orken och humöret landade fint.  Så där ja. Jag ska bespara er från flera dagars beskrivningar 🙂

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s