Mamma, du har den bredaste baken i familjen

Så dyker han upp från ingenstans. Han min pojke. Han med alla sanningar, även de man inte vill höra. Han går förbi mig, stryker mig över ryggen… kollar länge. Och då vet jag. Han har något på hjärtat. ”Mammaa…. du har den bredaste baken i familjen”. Så kommer jag av mig. Känner en lust att sätta honom på plats och förklara att jag minsann tränar massor, kommer i mina jeans igen, har fött fyra barn…men inser att han inte bryr sig. Han är bestämd. Och gör misstaget att fortsätta. ”Så är du lite tjock också mamma, så där  som mammor”. Ursäkta vad? Så  där som mammor? ”Jaaa, mammor föder barn och det gör inte pappor, därför har mammor det så”, säger han. Och han fortsätter i sina beskrivningar som inte lämpar sig i text. Men han gör det med hjärtat. kramar mig och pussar mig och förklarar glatt allt jag inte vill höra. Men han älskar mig, det ser jag. Det är egalt för honom hur jag ser ut. Skrattar, rufsar om i hans hår och säger att det är bra att han gillar mig så mycket. Tyra tittar långt på honom och skakar på huvudet. ”Mamma är inte tjock Malte” ”johooo då” fortsätter han. Och då är det dags för ett bryt i diskussionen. 

Och just där hittar jag skillnaden mellan självförtroende och självkänsla. När jag var liten visste jag inte skillnaden. Ingen pratade om självkänsla då. Mina föräldrar tyckte jag hade ett dåligt självförtroende och var blyg. Jag skulle jobba på det. Det gjorde jag också lite senare. men de missade att de gett mig en god självkänsla. Kanske visste vi då inte heller helt skillnaden. Att man och jag är bra som jag är. Älskad som jag är. Har aldrig behövt bevisa något hemma, jag bara var den jag var egentligen. och jag var bra så. Jag hoppas jag kan förmedla den känslan åt mina barn. Jag struntar fullständigt i om Tyra gör mål i fotboll, om hon tar medaljer i friidrott eller klarar split i truppgymnastik. Men jag är glad om hon är glad och gillar det hon gör. Glad om Malte trivs på simkursen och nöjd om han orkar med att röra på sig. 

12717603 10153504421421864 7433336998937908764 n230127367 10155513987076864 1535138637212024832 n(Första fotot; Malte by Malin Åbrandt)

 

 

Och så har jag den bredaste baken i familjen. Det bjuder jag på ❤

 

 

2 reaktioner på ”Mamma, du har den bredaste baken i familjen

  1. L

    Vår pojke kom i tre-års trotset på att han kunde slå. I ett försök att förmedla att det är okej att vara arg men inte slå andra, så sa jag att han kunde slå på golvet eller puckla på soffan. Då svarade han mig "men då gör det ont, du är ju mjuk" 🙂
    Tack för en fin blogg!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s