Åtta maskiner och lite till

Jag avverkade åtta tvättmaskinslager denna helg. Underbart! Igår kväll var tvättkorgen tom. Idag fylls den med rask takt på igen. Det är något otroligt befriande i att tvätta,tumla, stryka och plocka. Systematik man kan lita på liksom. Som liten älskade jag att ligga i sängen och lyssna på när mamma langlade lakan, pysslade och strök kläder. Ljudet var tryggt. Hemmalikt.

Jag hade en målsättning för helgen egentligen, en smygönskan. Att inte direkt stiga ur en pyjamas på hela helgen. Så blev det nästan också. Visserligen bytte jag pyjamas men inga jeans, inga skjortor, ingenting. Bara plock, städ, mys och kom jag mig ut med barnen var det bara att dra överdragsbyxor över just pyjamasbyxorna.

Skönt! mera sånt i livet! Eftersom min yngsta inte numera tycker det är värt att sova mera än två timmar i sträck så har jag en del sömnskuld att ta igen, fast det kan man inte egentligen ta in. Man kan bara hoppas på bättre tider sömnmässigt. Och kanske be lite extra varje kväll om att natten bara kanske kunde bli pyttelite lugnare. Kl 05 gav jag upp i morse. Och nu sover hon. Lagom tills vi ska på jobb igen. 

 

milou227657906 10155363931481864 8341096259198814238 n

Det är något så skönt med måndagar och april. Min favoritårstid. Allt väcks till liv igen. Det doftar lera. Det doftar regn. Det doftar liv. Sällan har mina tankar varit så taggade som nu. Dags att väcka de yngsta och rumban tar vid igen. Där är alla med säkerhet inte övertygade om att måndagar är bra dagar 🙂

 

Ha en underbar vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s