Firar ej

Brukar ni fira allt som går att firas? Jag är extremt dålig på det. Visst har vi alltid firat födelsedagar men endast jämna år har det varit ståhej kring. Brukar ni också le åt annonserna i vbl under ”firar ej”? Jag tycker de bevisar en sak om oss här omkring (för jag har de facto inte sett dem i liknande utsträckning någon annanstans?) De är liksom ett tecken på att här ska det inte firas alls, ingen ska komma med en överraskning, Dyk inte upp. Vi vill inte ha oväntade gäster liksom. Är det så? kanske i viss mån. Borde fira mera än vi gör? Jag tror faktiskt det. Det kostar inte på så mycket men det tycks vara en lite obekväm roll för oss Österbottningar. Jobbet och vardagen löper på, jantelagen också, så tona ner allt lite när man ändå är igång.

Tänk egentligen vad trist. Jag är ingen firare. Men jag har tänkt bli det! Under nattens timmar när jag matade och vaggade lillisen i huset så slog det mig. Varför har jag inte firat mera? Mera framgångar, mera födelsedagar med fler ballonger även åt mig. Bra fråga. Det kan hända att man skulle ha ännu mera roligt under resans gång. För att gräva ner sig i misslyckanden tenderar många gånger vara lättare. Konstigt på många sätt. 

 

28167711 10155403615801864 8874645631187330648 n2

När framgångarna slår till så är det ett kort glädjerus innan man ”jaha, men nu ser vi på nästa projekt då”. Synd att man är så egentligen. Men jag jobbar på att ändra det. 

Kommande år skall jag också trappa upp för att fira varje milstolpe jag lagt upp – både i karriären och i hemmet. För det kommer att komma en del av dem har jag tänkt. Jag ska fira att jag fyller 39 år i år. Att jag hoppas på fylla 40 nästa är. Åldersångest har jag aldrig haft. Jag har inte hunnit. Och får man tro Hanna Widell så börjar livet när man fyllt 40 🙂

 

 

4 reaktioner på ”Firar ej

 1. he

  Tittade för länge sen på ett tv-program från Sverige. 30-åriga unga damer satt i rutan och beklagade sej över att livet var slut. In kommer en pigg 90-årig dam och säger glatt: " Flickor, flickor, livet börjar vid
  60 ! "

  Gilla

 2. Ja mera firande! Jag firar t.o.m min hunds födelsedag med alla mina vänner. Vi hade namngivningsfest åt honom första året och jag tycker inte alls det är knäppt haha. Tycker man ska ta alla möjligheter man kan att fira 🙂 !

  Gilla

 3. inflyttad

  då jag flyttade ut på österbottniska landsbygden fick jag lära mig att "firar ej" annonserna egentligen var en påminnelse att nu fyller nån jämnt.:D

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s