Det enda som räknas

Det behövs ibland. Jag tankar som bäst. Eller vi gör det. Till blått medelhav, god mat, goda vänner och barnskratt. Det sjuder av höga röster och glada skratt med sex barn på plats. Jag slappnar sällan helt av . Men jag tankar ändå på mitt sätt och behöver det så mycket. Ny energi, nya tankar och nya mål att sätta. Vardagen är det samma i sig, den kan man aldrig åka ifrån. Men ibland krävs annan miljö för att uppskatta den vanliga vardagen
Smilla somnade efter ett raseriutbrott. Hon sov och hon snarkade. Hon bredde ut sig i flygplanssätet. Och jag såg på hennes händer. Fortfarande mjukt bebisrunda. Med små gropar i. En liten nagel som gått av, en liten skråma men i övrigt så mjuka händer. Hon som alltid säger samma sak när jag frågar hur hon mår. ”Hon mår BA”. Alltid BA. Ljuvliga människa. Med lika ljuvliga syskon. Här tankar vi lite just nu. Närhet.

 

4v   4
20180506 18213420180506 06125420180506 160930
Eller som Malte sa när det kom fram att han tappat sin lilla resekassa lagom till avresan. ”Men det enda som räknas egentligen… är kärleken”. Så säger man och kommer undan med det när plånboken är borta. Fast den hittades lite senare i Smillas leksaksspis. Men rätt har han ju.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s