Du dansar bra brorsan

”Du dansar bra brorsan” säger killen på scenen under Lollo och Bernies minidisco och pekar på Malte. Mera behövs det inte för att en sexåring skall ge järnet både under ”Thriller” och resterande dansanta låtar. Han lyser av stolthet. Svetten rinner och hudfärgen är knallröd. Men han blev sedd. Av en showare på scenen. Det här är då en varm underbar kväll på Rhodos efter souvlaki, oliver och nygjord pesto. En kväll där de flesta som är här njuter av allt. Semester, planer, avslappning. Familj. Det låter puttinuttigt. I verkligheten så är det ju inte så alla dagar. Familjesemestrar tenderar också vara stunder då man talar om saker man annars inte gör eller anser sig ha tid med. När man tvingas möta också svårare samtalsämnen med varandra. Se varandra, vara frustrerade och låta det gå över. Jag tror det behövs semester av olika slag just för det. ”Det är inte så bra som det ser ut alla gånger ” brukade min far säga. Semestrar är kanske en sådan anhalt för många. Man hinner med varandra för det finns ingen tvätt att sortera, ingen mat att handla just nu och ingen dag att planera i morgon.  det är här och nu. Och det gör gott.

20180507 10035020180507 10033120180507 142221

Nå tillbaka till Malte och hans discodans. Det fina är i det hela att det är just så där vi fungerar oberoende ålder. Jag är fortfarande svag för ”bra jobbat”, jag är inte beroende av feedback men visst lyfter det också mig ibland. Och jag tror att vi alla behöver höra det där enkla, utan en massa mätningar, svåra ord, långsiktiga visioner… allt det där som gör feedbacken svårare. Jag tror vi behöver det där ”bra dansat brorsan”. I all enkelhet. Så dansar vi med all säkerhet ännu bättre och intensivare ett tag framåt. Och njuter av det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s