Färgad tröja och blöta fötter

Minns ni era arbetsintervjuer? Jag minns dem. Varenda en. De gånger jag gått ut och baara velat dra något gammalt över mig. De gånger jag känt att  kanske… och så de gånger då allt klaffade.  Då jag skuttat ut ur rummet. 

Mitt nuvarande jobbs intervju såg ut så här. VI bodde då ännu Helsingfors. Det spöregnade. Jag packade i vagnen och tog först metron och sen spårvagnen mot Topeliusgatan. Jag hade en gul tröja (sjukt att jag minns det!) och en svart billig halvregnrock. Det spöregnade. Jag kom mig inte in med vagnen i spårvagnen. Ingen ville ha en vagn där den dagen. Så jag fick gå i hällregnet och med en skrikande Tyra i vagnen. När jag kom fram hade den förbenade jackan färgat av sig på min tröja. Och den gula var plötsligt svartfläckig.  Håret var sjöblött.  Min chef, eller han som blev det sen, tyckte det var ok att Tyra rev halva mötesutrymmet. Han log och klappade om henne. Och där satt jag med färgad tröja och blöta fötter. Men jag fick det. Och jag dansade hela vägen ut i regnet. Det var mitt lyckokast!

 

vic5445 anna bertils2(Foto Folkhälsan)

 

 

Genom åren har jag intervjuat många olika människor. Och i olika sammahang. 

Några tips i intervjusammanhang; 

 

1) Läs på. Vet vart du ska. Kom i tid. Och börja inte fumla med anteckningsblock eller liknande . 

2) Var dig själv. Det lönar sig och det syns! Alla konstlade situationer är jobbiga. 

3) Kom inte med meningen ”jag kommer inte på några svagheter”. Det är en styrka att kunna identifiera områden där man vill utvecklas Ingen är perfekt och ingen arbetsgivare tror det heller

4) visa att du är möjlig, visa att du är intresserad och berätta om hur du kunde utveckla och utvecklas med det. 

5) Börja inte med att ställa egna krav – gör intervjun först och se vart det bär. Sedan kan man komma in på olika möjligheter.

6) Bjud lite på dig själv. Le! Brukar uppskattas! 

 

Sedan har jag själv varit med om att träffa flera underbara människor som sökt jobb hos oss. Och allt har klaffat direkt. Den känslan. När man går till en intervju och plötsligt står människan där och är svaret på så mycket.  Då är det bra som arbetsgivare att skynda snabbt.

2 reaktioner på ”Färgad tröja och blöta fötter

 1. Jodå

  Hej!

  Jag har läst en bra bit bakåt i dina blogginlägg eftersom jag tycker att vad du skriver är intressant. Du skriver ganska mycket ditt jobb (eller att du tycker om att arbeta kväll, natt o. morgon), men jag har inte en aning om vad du arbetar som. Så jag är bara nyfiken på det ifall du vill dela med dig.

  Gilla

  1. Anna Bertills

   :)Vad kul att du gillar! Jag arbetar som verkställande direktör för Folkhälsan Utbildning ab som driver idrottsinstitut + folkhögskola i Esbo och i Vörå, restaurangen Elsas Kök samt arbetsverkstad i Vasa – helt så där konkret 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s