04.17

Jag hör på poddar numera, det tog ett tag att komma dit men nu är jag fast. De är mitt sällskap på långpromenader, när jag tränar och när jag fixar mat. Min absoluta favorit just nu måste vara framgångspodden med Alexander Pärleros. Nu senast lyssnade jag till Ola Serneke, fastighetsmogulen. Underbara inspirationer.

Gemensamt för alla som intervjuas i denna podd måste så klart vara det unika i just den människans historia och deras attityd till livet. Hur de lyckats svänga motgång till medgång genom att stenhårt tro på sig själv. Ola ja, han bygger nordens högsta skyskrapa. Han går upp 04.17 varje dag. Det som tycks vara ett mönster för många i framgångspodden är att ingen där är någon sjusovare. De flesta pallrar sig upp tidigt före resten av samhället vaknar. För ett försprång. För att hinna några steg till. Gemensamt är också att de inte ger upp. Kliver över alla hinder förr eller senare. 

Så idag ringde klockan 04.10 – för att vara kl 05 på flygplatsen. Ögonen är passligt svullna den tiden. Håret står på ända och trött som jag är så brukar jag fumla runt så att jag väcker någon. Men inte idag. Viss skillnad på att stiga upp och starta bilen den tiden en iskall januaridag .Nu räcker det med en snabb kaffe och så sjunker svullnaden runt ögonen 🙂 En ny dag väntar.  Fåglarna kvittrar och solen strålar, och eftersom jag ofta vakar med barnen och sen ger upp vid 06-tiden så ser jag charmen i det hela. Det är något mysigt med  att vakna när det är tyst.

 20180528 2

Men det är klart, för att vakna 04.17 varje dag så måste man lägga sig i tid också. Vilket jag inte klarar av. De tysta timmarna i dygnet är en stor del av min energikälla liksom.

Nu väntar UKM:s möten kring nya yrkesutbildningen. Den som hamnat i skuggan av alla andra reformer men som innebär en helt ny värld både finansieringsmässigt och verksamhetsmässigt. Och också nya möjligheter. De ska jag återkomma till. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s