Skön känsla

Kommer in genom dörren. Kaffedoften slår emot. Kollegor hittas bakom skärmarna och lite överallt. Mailen öppnas och in ramlar dagens agenda, som oftast ser annorlunda ut än tänkt. Även om jag smybörjat vid 06-tiden för att hinna lite före.  Ett samtal där, skratt i korridoren,  lite trötthet efter en hektisk vår. Försäljningen är igång på alla ställen, marknadsföringsfrågor som visar att det händer, det händer goda saker. Jag tappar ut en mapp med avtal, enbra sak bestämmer jag mig för. Nu får jag sorterat det enligt ekonomichefens önskemål. Agenda för ledningsgruppen skickas ut och juni månad är en skön månad på alla sätt.

Idrotten går på högvarav. Juniorer, barn på läger, varuleveranser till kök som har varit igång tidigt redan. 

 

images2

 

Det slår mig att det här med att tycka om jobbet, att jobba, har att göra med grundvärderingar. Känslor som exakt dessa. Allt är inte som på Strömsö, verkligen inte. Men det finns så otroligt mycket gott i människor som man jobbar med och runt. 

Det goda i att tycka om människor. Jag tror fortfarande att det är grunden i ledarskapets kärna. Att tycka om dem man leder, dem man jobbar med. Att inte falla in i cynism eller ”suck och pust”. Att inte fokusera jobbet på de dagar när tusen impulser ramlar över, även om de dagarna är ett måste. 

Är det mindfulness? Att vara här och nu? Ingen aning. Men skön känsla är det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s