Schyssta värderingar

”En mjuk och öppen arbetskultur behöver inte betyda myspys hela tiden och för mycket tjafs. Nej, det ska handla om schyssta värderingar och hur vi säljer dem inåt och utåt” . Så sades det under dagens debatt om värderingar i arbetskultur, vilka brand man bygger och vilka förmågor man attraherar. Och så kom vi in på det att vara schysst. Och hur viktigt det är i konkurrensen om talangerna! Att inte tro att det betyder ” låt alla få som de vill” nej det betyder att man har värderingarna i skick, att man utstrålar det, lever enligt det och bygger ett varumärke utgående ifrån det. Där betonades både vikten av sociala medier som jämställdhetsfrågor och mångfald. Att det inte längre handlar om goda löner enbart utan om en kultur man skapar kring arbetet och hur den attraherar kompetens och intresse.

 20180703 13030420180703 320180704 112456

Om samma sak talade också Isabella Löwengrip på Expressens scen. Om familjevänliga arbetsplatser, en förskola som hon ska starta på jobbet för att de är så många som bebisar i huset. Tänk vilket härligt tänk. Men det är inte bara för att vara vänlig – det är för att ta vara på de kompetenser som hon har i huset, för att främja den kunskapshelhet och förmågor hon har och det är helt klart en genomtänkt strategi. Med andra ord skapar hon ett varumärke med de värderingar hon jobbar med och som också syns väldigt tydligt utåt.

Eftersom Almedalen bjuder på det ena och andra, känns som om det är fortbildning och inspiration de luxe, är det som en fullständig lyckoruskänsla att få välja och vraka. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s