Egen tid eller något liknande

20180717 232315Så när Babblarna tystnat för dagen och Makka Pakka (I drömmarnas trädgård) slutat plocka stenar och yra runt. Så då är det min tid. Smilla somnar efter mycket om och men just kl 23. Jag tänker att hon behöver det där extra goset med mig efter dagen trots att jag ibland lite går sönder av hennes ovana att gå an hela tiden. Malte somnar först av alla, han lägger sig själv utan desto mera tjafs. De andra två, Tyra och Milou somnar nästan samtidigt. Smilla kastar sina gosekaniner runt i rummet, skrattar, dricker vatten, dricker mjölk, går på pottan, tillbaka igen… men så, plötsligt. Så sluter hon sina vackra blå. Jag rusar in mot köket, fram med bären och saftmajan. Här ska kokas saft.Så länge det kokar upp så trycker jag ner trötta ben och svullen fot i barnens iskalla uteplastpool.. den är inte fräsch efter kvällens bad men allt funkar just nu. Det kalla vattnet gör gott. Myggen samlas kring mig och jag försöker undvika att titta på alla leksaker som är spridda överallt. Och jag smånjuter. Det börjar skymma igen. Härligt!

20180709 18463720180707 17451220180707 120916
Och nu då? Nu väntar saften som skall hällas upp på flaskor. Och köket doftar jordgubbar. Det doftar hem. Den njutningen kan trots allt räknas som egentid.

En reaktion på ”Egen tid eller något liknande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s