Det vackra i det enkla

En semesterdag förbi. Det enkla. Det liksom alldagliga. Näsor som skulle torkas, blöjor som skulle bytas, femtielva strider som skulle lösas. En total breakdown för de två äldre när de läste en bok om rymden och vad som kan hända om 500 miljoner år typ. Ingen av dem reflekterade över tidsperspektivet. Båda grät. Friidrotten pågick i några timmar i kvällens hetta. Makaronilåda till lunch. Sik och potatis till kvällen. Puppar som träffar mitt huvud när jag ligger bredvid Smillas säng och smygscrollar på expressens sidor. Jag som somnar med en leksakshund som huvudkudde och nackspärr vid midnatt. Landar i soffan efter att ha plockat undan antalet dockor som låg i trädgården och som har badats halva kvällen. Lite jobb och sen några timmar sömn kanske. Om jag har tur.

Det vackra, det lilla, det så vanliga.

 

20180626 2

Och jodå, idag har det hänt andra magiska saker också. men just nu ser jag bara resterna av makaronilådan och tänker att det är en vacker sak. Att jag skålat i alkoholfri skumppa idag, det återkommer jag till i morgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s