Det kan egentligen vara ganska enkelt

Det lärde jag mig av Mamma Mia filmen idag. Jag hade en alldeles exklusiv date med tre små, popcorn och lite godis. Och jag både skrattade och grät mig genom filmen. Så underbart vacker film. Så fullt av glädje. Så sorgligt. Och så många påminnelser om livets skönhet. Tyra förstod det mesta av det, Malte hängde inte helt med och Smilla somnade. Och jag som bara sett Bamse och dinosauriefilmer på bio de senaste åren… jag bara älskade Mamma Mia.Kanske det var därför alla känsloregister spelade in.

bio

 

I en av scenerna säger den unga Donna att ” Till syvende och sist så är alla val ganska enkla”. Av någon anledning fastnade det i mina tankar. Hur ofta vi komplicerar saker, hur ofta vi gör det så svårt för oss. Det är därför filosofier som Lean kommer till – där man lär sig förenkla processer.  Lite som i livet. Det finns alltid bortförklaringar, det finns alltid ”om bara”. Men tja och ja, man får väl göra det bästa av det. Som Petter Stordalen säger; ”sälj de jordgubbar du har och gör det bästa av det”.

Efter filmen känner jag att jag kanske borde flytta till en grekisk ö och öppna ett hotell. Sneglar på Tyra och hoppas på att hon ska inspireras. Pratar i bilen om att våga saker i livet, att de skall bli modigare än mig. Barnen tittar frågande på mig, ingen aning vad jag pratar om så här på lördagkväll. Men visst, livet är kanske bara halvvägs, eller så är det förbi halvvägs. Det vet jag inte. Det vet ingen. Men så otroligt skönt att hoppa ut i det fria ibland, släppa taget. Flyga.

Det blir nog inga kalkstensvita väggar med ett turkost hav. Men det blev rosa väggar och grönt högt tak på Rådhusgatan 21. Nästan som Mamma Mia. I tanken i alla fall. 20180519_085253

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s