Kärleken

12717603_10153504421421864_7433336998937908764_n 

Han stoppar om mig. Den lilla. Han bygger lego på kvällskvisten och jag lägger mig på golvet bredvid. ”Du får sova här mamma. Du får vila ut här! Hos mig! Jag ska inte störa dig”, säger sexåringen och hämtar en filt och en kudde och tycker att jag ska blunda en stund bredvid. Han pratar på som vanligt. Om kärlek, om alla bus som gick fel denna helg och om att han ska FÖRSÖKA hejda sig med sina påhitt men att det bara inte går när kroppen säger annat. Han berättar om sina kärlekar. Om hur han skrivit brev på dagis och överlämnat det till en tjej. ”Mamma där står det att jag älskar henne så himla mycket” säger han. Här används alla känsloregister. Jag undrar vad hon svarade. ”Det gick inte så bra mamma. Hon har inte svarat ännu” säger han. Jag undrar om han är ledsen. ”Nej mamma! Så klart inte! Det kan vara det att hon helt enkelt inte kan läsa ännu” säger han och ser nöjd ut.

Livet. Kärleken. Och ett gott självförtroende.

 

(Foto Malin Åbrandt)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s