Puss och kram livet

Mörkret faller tätare nu. Mysigt värre. Med det kommer också en ny inspirationsfas.  Sånt här går jag igång på! Inspirationen laddas upp. Skrivarådran pulserar.

20180619_223636

Jag sägs ibland vara övereffektiv. Lite maskinartat. Men det stämmer inte. Jo, jag är egentligen väldigt effektiv, med en kapacitet som jag vågar påstå är hög. Vill ni veta den enkla hemligheten bakom att hinna med mycket? Man kunde tro det är lite sömn, för jag sover banne mig inte många timmar mellan alla barnens uppvaknanden och jobb som är ogjort och väntar. Nej, det är enklare än så. Det kallas självdisciplin och en hård koll på tidsplaneringen. Mina to do listor blir aldrig ogjorda egentligen om det inte är något speciellt. För jag har bestämt mig för att få saker gjorda inom en viss tidsram och genomförandekraften säger att det ska gå. Efter det så är det gjort och jag kan mentalt släppa saker och vara mera här och nu. Låter det jobbigt? Som om spontaniteten saknas? Ja, kanske. Men som jag trivs!

 Så nej, jag har inget dåligt samvete överlag, så klart det evigt svaga mammasamvetet, men så där annars så; Nja. Nej. Jag har inte det. Om det alltid varit så? Nej, verkligen inte. Jag har varit ute i arbetslivet sedan 2002, det betyder 16 år med olika arbetsgivare och platser. Olika erfarenheter av olika kaliber. Men framför allt en medveten träning där jag själv fått hjälp av coach vid jämna mellanrum. Och det ska jag ta mig an fortsättningsvis också. Det är inget som man kan tänka att ”är bra så här”. Det är en ständig utveckling. Här är jag idag professionellt och privat. För mellan de två finns ingen direkt skillnad.

Jag släcker lampan lite före kl 01 och tar mig upp lite före kl 06. Har jag tur finns några löpande timmar sömn. Inget att rekommendera, hyn lider en aning trots mängd krämer, orken lider och energin är inte så hög som den kunde vara. Men vad gör man; en del av livet är så här en tid. Och vem är jag att klaga! Jag har valt det själv, och det är underbart.

Idag blir det projektdiskussioner, förberedande kring föreläsning och framför allt njutningen av att det är tisdag. Inget speciellt med det, bara för att det är en vanlig tisdag, för att jag får leva och må bra och framför allt för att jag får testa drömmarna.  Puss och kram livet. Vissa dagar, många dagar, är du så skön att leva landa i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s