Förortslivet

Ser på henne. Den lilla rundisen Milou som tultar runt naken med gula skor på fötterna. Blöjan sliter hon bort. Och den andra med olja i håret för att få bort skorv från hårbotten. Oljig i håret är hon Smillisen. Och Elsaklänningen sitter inte helt som den ska. På hennes axel hänger en handväska och en docka utan kläder vilar i hennes hand. De buffar varandra, de kramas och de håller om. De två yngsta. I den äldstas rum häckar lillebror. Han ska bli polis säger han, men han kan inte studera utomlands, det vill han inte eftersom mamma bor här. Och Tammerfors är inte Finland säger han. Klockan tickar och snart är det kväll. Och natt.

38624412_10155780276661864_7695837162498949120_n

Landade kl 01.45 i natt efter en sisådär 22 timmars dag. Planet hade tekniska problem och det var turbulent i luften. Av det märkte jag de facto ingenting alls.  Det var en intensiv dag med långa men så himla fina möten. När man haft en sådan dag är ett försenat och turbulent plan inte något att fästa sig vid.

Tittar ut på vår lilla gata. Så vackert i dagens ljussken. Inbillar mig lite att det ser ut som Bullerbyn med hus i olika färger och en smal liten gata. Nutidens Bullerbyn kanske. Känns bra att måla upp den bilden framför mig. Tänker att det är en trygg gata, nära skola och nära stan. I början kändes det trångt, men numera uppskattar jag en liten pittoresk gata och grannar man känner igen. Det är sött helt enkelt.

Det ser ut som kaos hos oss – vi bygger ut igen och det kommer att bli jättefint! Men just nu så är det rådd lite här och var eftersom fyra barn förstås också ska röra sig på ytan. Så vackert golv får vi och så proffsiga medarbetare Aveo Bygg har – ska bjuda på bilder sen när det är färdigt.

Jag torkar bort efter  barnens kalas i badet. De har kladdat hushållspapper längs golvet och smulat sönder det lite extra. Tvättmaskinen får snurra på igen och högen med ostrykta kläder får vänta tills en annan kväll. Nu väntar en skön säng. Om fyra timmar går tåget söderut igen.

 

20180528_215034

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s