Gäller att tända lampan

Sovmorgon är lite överskattat fenomen (gäller att inbilla sig det i alla fall). Tänker jag igen när jag sitter i mörkret och vaggar den yngsta.  Lurar mig själv lite i alla fall. Sömnen hålls inte så länge i just nu för henne. Möjligen tänderna eller så bara ett utvecklingsskede i livet. Det går över hur som helst men det är ett under att jag inte fallit flera gånger i sömnen när jag springer upp och ner i trapporna nattetid. Numera förstår jag vikten av att ha en lampa tänd i alla fall. Det underlättar jakten på att lugna skrik och kanske drömmar. De två yngsta delar rum vilket gör att de ibland väcker varandra (eller egentligen varje natt) – när den ena skriker så inleder den andra också sin serenad. Vilket slutar med att fröken Smilla landar i vår säng. ”Mammas säng” säger hon och gosar in sig till den grad att jag har några centimeter kvar för egen del.

 

20180628_181012

Nå hur som helst så brukar jag ge upp runt 06-tiden och yoga lite och jobba istället. Har jag tur så hinner jag med en hel del innan morgonrumban är igång. Vissa vill ha gröt, andra kastar gröt, vissa vill ha smör på brödet, andra inte, vissa söker ”söta saker” och får det inte varpå man inte ska äta alls. Och jag planerar i mitt stilla sinne för en ny vecka. Där jag hoppas att jag inte glömmer någon mulleväska eller jumppaväska. Eller att lämna in något viktigt papper.

Sjunker ner i mitt nya kök. Fatta, nytt kök! Inte köksinredning men nog golv, väggar och… kvadrat! Ett stort kök är vad varje människa med flera barn behöver. Tyra kan till och med hjula på golvet numera. Tack vare Aveo Bygg som igen gjort ett strålande jobb. Skickliga byggare, empatiska människor och de har humor med i arbetet. Bjuder på leenden. 

Och jag tackar så innerligt att köket nu går att använda igen, för fullt. Dimman lättar utomhus. Klockan är bara barnet ännu men tangenterna flyter på och ljusen är tända. Hösten och september. Full fart på alla håll. Och som så mjukt för själen efter en het tropisk sommar. Nu vill jag inte ha en varm höst. Jag vill ha löv, dimma och frisk luft. Jag vill ha höst så där på riktigt nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s