36 dagar och snart en natt

byrå

36 dagar sedan Rådhusgatan 21 öppnade sina vackra dörrar för Bertills & Jung Ab och en början på en ny era inleddes. Jag har inte ångrat en sekund av att vi började bygga företag med Linn Jung. Hon är den skickligaste skribenten jag någonsin träffat och en sån där varm människa man önskar alla fick träffa och känna. Det är inte svårt att bygga företag med en sådan driven människa. Egentligen hur lätt som helst. När det glimmar till i bådas ögon – då smäller det till och vi har tänkt ta det till nya höjder stegvis. Eller kanske till och med hoppa över några steg om det behövs. Här finns ingen jantelag.

799A1150

Och det där med att avsluta varandras meningar, det gäller inte bara gifta par. Nej, bästa läsare, det gäller också businesspartners. Dessa 36 dagar har varit svettiga och tuffa, men så glad att vi tog hoppet, möjligheten och risken. Överallt har folk hejat på oss, gillat det vi gör, ryggdunkat, kramat och hjälpt. För varje sådan känsla är jag evigt tacksam.

Just nu sitter jag i Åbo i ett varmt hotellrum. Högar med jobb som ska göras ännu. Aktiv dag bakom. En underbar dag med Folkhälsans alla bolagsledningar – ledarforum. Jag vet inte när jag senast skulle ha skrattat så mycket som jag gjorde med middagskollegorna ikväll. Eller jo, jag vred mig av skratt igår också. Flera gånger om. Och ni vet det där med att skratta. Så befriande! Jag skrattar en del men alldeles för lite. Alldeles för lite. Det där fnisset som växer till ett asgarv. Jag har alltid varit en glad människa i grunden. Men nej jag skrattar för lite och det ska åtgärdas.

Jag vet inte vad företagardagen egentligen innebär personligen ännu. Jag skulle aldrig bli det. Var inte av den kalibern. Hade inte fått det med mig utan kanske istället fått höra om alla risker som man inte skulle ta. Om risken att misslyckas. Pappa drömde om det, men vågade inte ta steget. 

Jag tror att det mesta i livet handlar om vilken attityd och genomförandekraft du har. Man kan göra tusen strategier, de bästa ever! Men vad gör man med dem om man inte har kraften att få igenom dem? Ingenting egentligen!

Som med Malte. Min ordsprättare till son. Min man berättade om den teckning som han gjort på familjen idag i förskolan. Som skulle till föräldramötet. Teckningen tyckte Malte själv att blev en katastrof. Så vad gjorde han med lite tid kvar? Han skrev ett brev till oss. Ett kuvert där det stod grattis. Min man öppnade det och där stod det ”Till mammaelllerpappa. Lycka till”.  Där snackar vi attityd! Och genomförandekraft. Ett komplett grattis och lycka till åt föräldrarna. Sånt älskar jag.

Så hurra för företagardagen! Första året jag tänkt praktiskt på den! Hurra för alla fina människor överallt. Genomförandekraft, attityd och hårt arbete. Det lönar sig alltid – i alla fall i något skede.

799A1177

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s