Vem behöver film när det är val!

Jag har en passion. En sådan som jag delar med ett flertal av de jag umgås med. Och en jag delar med min man. VALDEBATTER. Det finns inget mera underhållande! Landade i soffan när barnen somnat och blev alldeles till mig av lycka när jag insåg att det var valdebatt på Sveriges tv4. Vilken debatt, hur det hettade till. Tänk om man hade fått vara där.  Så nej, här vinner ingen Netflix över en rejäl rikssvensk valdebatt. Politiker som argumenterar som kungar och drottningar. Fattades bara pocornen i min hand.

En god argumentation har oberoende hettan i debatten en viss respekt för varandra. Det här gillar jag med den nationella politiken – här flödar ideologi och värderingar. Fast Jonas Sjöstedts politik inte alls tilltalar mig så visst är hans retorik och argument så genomsyrade av hans värderingar att man måste lyfta på hatten. Inte mycket konsensusdebatter  där man väntar på sin tur.

Det är ingen hemlighet att Annie Lööf är en favorit på alla plan. På lördag skall Bertills & Jungs duo inte spela i baren men dock föreläsa om hur sociala medier kan inverka på valutgången. Med Sverige som modell.  För numera finns de helt nya makthavarna vid sidan om politikerna. Och det har råddat om spelplanen . Och snart är det val här! Det blir många avsnitt att följa med under våren, fatta hur spännande. Jag hoppas på intensiva debatter och äkta värderingar i kommande val här 2019; ni vet lite som det stuket Annie Lööf har när hon säger ”Nu räcker det”. Mera sånt i Finland också. Mera stamp med foten och värderingar på bordet.  Mera mod.  Mindre tjafs.

12244662_925143324241270_7595524011163736219_oOch här; min andra politiska favorit; Reinfeldt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s