This girl is on fire

Jag vet inte riktigt till vilket Sverige svenskarna vaknar upp till idag. Så här tight trodde  man ju inte att det skulle bli ändå. Så himla spännande att följa med processen de kommande veckorna. Vem blir statsminister och med vem regerar Kristersson eller Löfven?

Det är något mäktigt med val. Överlag. Jag och Linn tog del av valrörelsen i Sverige i helgen och då gällde det slutspurten. Jag har deltagit  i den svenska valrörelsen tidigare och då till och med aktivt. Jag hade turen och lyckan att få vara med när Alliansen tog makten 2006. Oerhört spännande kväll då det badades i fontäner och jublades över stan. Före det stod vi på torg och i gathörn och delade reklam. Igår kväll var det en annan valrysare på gång.  Snart är samma valrysare här. 2019 sitter vi på samma sätt fastklistrade framför tv:n och väntar. Det finns knappast något som slår den spänning som en valkväll kan frammana. Speciellt om man då också själv är kandidat. Hjärtat rusar på  i högvarv och sekunden innan rösterna släpps mår man dels dåligt och dels är spricker av spänning. Sekunden då de första siffrorna radar upp sig för ett parti är antingen jubel eller så en tystnad. Jag har varit med om båda.  

val1D

Nåväl. Sverige lär få en ny regering hur som helst. Och mest imponerad är jag faktisk över Annie Lööfs och Ebba Bush Thors debattglädje och skicklighet. Den sista partiledardebatten så var det klart att det var dessa två damer som härskade och hade mest att komma med utåt i debatten. Igår gick det också väldigt bra för deras partier. När Ebba gick av scenen spelades ”this girl is on fire” och visst var hon det. Likadant för Annie Lööf som ändå varit den mest värderingscentrerade och tuffa av dem alla. Så visst är dessa partiledare just on fire.

val

Man kan ju alltid hoppas att vi kunde få till en liknande ideologisk debatt i Finland nästa gång. I Sverige lyser ideologin, värderingarna, genom allt. Som väljare vet man vem som är vem. Och debatterna genomsyras av just det; syn på livet, varandra och samhället. Får vi någon gång liknande här?

Demokratin har talat. En vacker sak på många sätt.

Och på tal om Föregångare i val; Isabella Löwengrip lånade ut sitt instagramkonto till Annie Lööf igår. Det är ett helt nytt sätt att påverka. Och som jag älskar när man vågar ta ställning som just Löwengrip. För det är långt ifrån alla som vill eller vågar göra det men hon har modet.

Med modell från svenska valrörelsen finns det så oerhört mycket härligt nytt att hitta på här! Och ju närmare man kommer kärnan, desto mera vet man bara att det handlar om värderingar, det handlar om varumärkesstrategi där man själv är just varumärket och det handlar om ett förtroende men också förmåga att agera snabbt och synligt. Allt det här och lite till tänkte vi sparra alla möjliga kandidater med under valrörelsen. Det är en ny typ av valrörelse vi vaknar upp till idag och Finland är inte långt efter. Bara en aning.

Nu off to Helsingfors. Ny dag, nya möjligheter. Även för Sverige.

 

(Och det här kan ni få veta mera om i valtider ifall ni lyssnar till en av Linns föreläsningar! )

val3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s