Snart 50 dagar senare

Nu rekryterar min arbetsgivare min efterträdare. Jag har en tid kvar ännu på vd-posten men sedan stänger jag en enormt viktig era i mitt liv. Men människorna lämnar jag inte – det är livslång vänskap.

  På senare år har jag kommit bort från ältandet; jag öppnar och jag stänger, inte för många känslor med i alla beslut. Det kan kännas lite ont, rentav en sorg, att stänga vissa dörrar men när man bestämt sig för nya dörrar är det också befriande! Det finns en oerhörd lycka i att  ha haft möjligheten att växa så som jag har fått. Man kan inte ha haft en bättre arbetsvardag som vd än vad jag har haft –  i nio år. Även om det varit tufft också och det funnits nätter när jag våndats och vakat. Men ändå, vilka människor jag sett varje dag. Vilka underbara saker som hänt. Kan man vara kär i ett jobb? Jo, det tror jag. Jag skulle aldrig stå ut med ett läge där måndagarna skulle kännas tunga varje vecka. Men vet ni,  det handlar mycket om min egen attityd också. Att jag bestämt mig och hållit fast vid det.

mammamilu

 

Bertills &Jung ab har rivstartat. Vi är lite som prins Daniel sa om sin kärlek till kronprinsessan Victoria; ”Känslorna är all over the place”.

 

Så snart 50 dagar senare kan jag konstatera följande;

        Det finns ett stort sug efter föreläsningar inom kommunikation, personlig utveckling, ledarskap, välmående överlag. Och nyckeln är ju förstås att det som utomstående alltid i alla lägen är lättare att gå in och prata om svåra saker än då man själv är in house.  Kombinationen av Bertills & Jung är två samspelta kvinnor som drar the real stuff men också klarar showbiten ihop.  Har kul helt enkelt. Det där med att fylla i och på varandras meningar – det kan vi redan.  Det finns många som behöver få en rivstart i kommunikation, konsten att nå ut, i ledarskap och inspireras av attityder, känslor, fakta och nya tankar. Och jo, då är vi där. Redo att leverera. Denna höst bjuder på allt flera sådana tillfällen.

linn3

 

        Det finns en skön nyfikenhet på Rådhusgatan 21 – så klart! Kom in och njut av den lugna atmosfären. Kaffet är alltid varmt!  Rosa väggar – Ja, jag kommer inte över det, jag älskar väggarna! Där finns inget gammalt, där finns historia, men inget ingrott. De möten vi har i ”lokaaalin” tenderar i alla lägen bli väldigt bra.

        ”Men varför flyttar ni in till stan? Varför? Ni kan ju sitta hemma och jobba” frågas det ibland. I ärlighetens namn inte så ofta faktiskt. Men det händer. Och här är svaret; Det är ett strategiskt val att husera på Rådhusgatan 21. Vi tror på en levande kärna i stan och är beredda på att dra vårt strå till stacken. Vi tror på att gå mot strömmen i många lägen. Våga skapa varumärke, ta risker och också skapa en synlighet. Jo, det kostar. Jo, det är alltid en risk. Men en fullt medveten och strategisk sådan. Sen lever vi som vi lär; arbetsvälmående består av många komponenter. Arbetsutrymme och gemenskap är en enormt viktig sådan. Det spelar roll på riktigt. Att bli landets mest barn- och familjevänliga mötes- och arbetsplats. Det är dit vi ska!

linn5

        Kunder är fina människor. De gillar oss, vi gillar dem. Och det är inte en enda gång under dessa 50 dagar som vi skulle ha haft en dålig känsla. Inte en endaste gång. Det handlar om bemötande i alla lägen. Och vågar man säga att det varit mjuka vindar? Jo, det tror jag att jag vågar. Mjuka, snabba och effektiva vindar. Som nog också har att göra med vårt eget arbetssätt.

 

        Linn klarar av min musiksmak. Hon känns så hipp hela vägen, argumenterande och trendmedveten, så det tog ett tag innan jag vågade mig på att fråga om det var okej med 80-talsmusik och lite Abba. ”Kör på du bara, all musik är okej för mig”, sa hon, log varmt och gjorde mig lycklig. En mera skönt äkta argumenterande människa än Linn kanske jag aldrig träffat. Jag funderar mera på mina val och åsikter än jag gjort på länge. Himla tur jag vågade fråga henne om vad hon ville göra i framtiden en sen kväll eller natt under vårvintern.

 

He va he! Nu är det söndag. Snart är det måndag. Och det pirrar smått inför en ny vecka (skoja bara, det pirrar massor! Första utkast till budget och verksamhetsplan är snart klart för FHU och för B&Js del väntar en spännande vecka fylld med offerter, bekräftelser, skrivjobb. Så där. Nu avvek jag från det österbottniska ”lagom”.:))

milou10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s