Hyllning till den glada världen

Det är sent 80-tal tror jag och jag tittar på dansbandsfilmen Black Jack med en av mina systrar. Det är julhelg. Och jag blir helt kär i hela filmen. Jag är inte gammal då men blir helt fascinerad.  För vet ni. Det är något med dansband. Det är något så fint, så positivt så glatt med den musiken. Som om man lever. Som om man kan bli beroende av det.  Jag har förstås växt upp med föräldrar som älskade att dansa. Och jag lärde mig tidigt också.

fhu2014

Igår jobbade jag på Norrvalla och hade äran att ta mig an inträdet med mina fina kollegor. Jag var småtrött när det började men liksom hög av glädje efter några timmar. Jag hade glömt bort hur glada alla var. Jag hade glömt bort hur det känns när dansbandsmusiken strömmar från alla håll. Folk är svettiga, hinkar vatten, tar en kaffepaus innan de fortsätter svänga om, alla så fint klädda.

Och så människorna. Han ser på mig med ett brett leende, håret är kammat och han är kanske 60 +. Han är på strålande humör och säger ” Jå sidu, man gåtar kom ut tå e ååårdnas”. Och mitt hjärta, mitt dansbandshjärta, smälter! Jag älskar så genuina människor. Jag hade lite glömt bort hur mycket energi de ger mig. Jag hade lite glömt bort att de finns på riktigt överallt.

Och bästa vänner, mina läsare, det är här som en vd ska hålla sig också. Inte för att synas. Det kvittar dansarna om jag är där eller inte.  Men för att känna själv. För att lära sig. För att andas in.

Det är lätt att man inte tar sig tid för just det här, man begraver näsan i planer, i projekt, i siffror, i föredragningar. Vet ni hur kul jag hade igår genom att sitta och träffa människor i en biljettkassa?  Jag älskar sånt. Tänk att jag hinner glömma mellan  gångerna. Det är liksom ingen skillnad hur många kurser man går, hur många utvärderingar man gör, hur många ledarskapskurser man tar om man missar det här. Kärnan. Människorna.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s