Driven

Jag har träffat många drivna människor den senaste tiden. Det damp ner ett epost från en ung  Matilda. Hon älskar att skriva och undrade om det skulle funka med en praoplats. Naturligtvis gick det! Och det är i sådana här lägen när man får lyfta på hatten. Jag hade inte vågat ta mig in till stan som 15-åring på praoplats. Jag hade säkert inte ens vågat fråga. Och så kommer en ung tjej och går och gör det där som alla kanske drömmer om att göra. Testa något nytt. Skriva nya blad i sin bok. I sådana lägen ska man alltid öppna, visa och lyfta. För sådana här unga – de kommer att gå långt.

Samtidigt läser jag om Malin och Anna som startat ett nytt bolag; LIV healthcare. De fokuserar på förebyggande vård. Och ännu en gång – så himla härligt med drivna människor. De som vågar testa, vill göra det och går hela vägen. Sådana människor inspirerar mig i min vardag. Ger en kick framåt för en själv att läsa. Här har Österbotten en guldgruva att hämta i form av nya start ups. Hoppas man tar väl vara på det!

annaanna

Det börjar en ny vecka. En ny fasansfullt spännande vecka! Och veckor. Jag våndades ett tag för dessa två veckor. För att det är ett enormt pusslande, för att vi båda här hemma är på resor mest hela tiden och för att vi skulle hitta lite tid att andas. För att kallsvetten skulle ta över. Men så bestämde jag mig. Nu fick det vara slut med det som skavde i mig. Tyst med mitt inre gnäll. Om något tar energi så är det ens egen oro. Men nu fick det vara bra. Nu puttades den tillbaka in i garderoben. Nu fick jag lyfta blicken och köra hårt. Jag levererar alltid bäst under tightare tider och jag har en rätt okej (skojar bara, den är egentligen urbra. Får man säga så?) förmåga att återhämta mig. Kanske är det så att man lär sig med åren, kanske är det så att jag testats så många gånger under de snart 17 åren jag jobbat för fullt. Eller så är det bara där. I mig. När jag kör. Ja, då går det hårt.

Dessa veckor som kommer nu kan vara helt avgörande för Bertills & Jungs tillväxttakt 2019. Det känns som om vad som helst kan hända nu! Eller som Malte sa när jag lade mig bredvid honom i hans säng ikväll och skulle småprata, ”Och varför ligger du här? För det första mamma, sängen kan gå sönder tror jag. Du är inte ung mera mamma. Du är snart pensionär. Snart 40 visst! Och sen mamma; gå och jobba istället. Fast mamma, tycker du ändå är coolaste mamman som finns. Och söt är du också. Men nu vill jag vara ifred. GÅ OCH JOBBA MAMMA”. Jepp, och det gjorde jag. Puss och kram och ny vecka!

 

En reaktion på ”Driven

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s