The crazy christmaslady

47180257_338022310361135_2200117355520983040_n

Saker att notera efter en arbetsresa;

1.      Jag sov 8 timmar  för första gången på hur många år som helst. Jag måddde som en prinsessa men såg ut som snömos i ansiktet. Ingen hit att sova för länge tydligen.

2.      Man kan säga att tiden går när ens lilla systerson plötsligt är universitetsstuderande i Stockholm och 20 cm längre än sin moster. En ljus liten parvel är plötsligt en välartad vuxen ung man. Jag minns honom mest som den lilla killen med bestämd uppsyn som kom utspringandes från flygplanet i Vasa och rakt i sin morfars famn.

3.      Att hitta sin tvillingsjäl i arbete är viktigt. Så himla viktigt. Att få dela jobb, strategiplaner, tankar, regniga promenader och till och med dubbelsäng – det gör jag helst av allt med Linn Jung! En businesspartner som är snäll och smart – är en lycka i sig. Det slog mig om och om igen när vi promenerade runt Djurgården i värsta regnet.

4.      Att ha en kö med barn som väntar vid dörren när jag kommer hem gör mig genomlycklig. Att vissa av dem vänder i dörren när jag inte har lego i påsen gör väl inte mig direkt överlycklig. En vill baka kakor på direkten och rörde ihop ett makalöst gegg med tappade ägg på golvet. En annan kräver att få leka  i festklänning som snurrar, den yngsta ville läsa Emilboken och den fjärde, den äldsta, har tusen funderingar. Det finns inget bättre sätt att landa egentligen. Det går nämligen inte i det läget att ha tankarna på annat håll än just här och nu.

5.      Att träffa nya människor och gamla vänner i nya sammanhang är en rejäl boost! Det finns inget som boostar mig så! Jag kunde erövra världen (nej i det här läget har jag inga tankebegräsningar) och lite till efter det. Ge mig en dator och jag är på hugget timmar framåt efter det.

6. Linn kallar mig ”the crazy christmaslady” och jag jobbar hårt på att leva upp till det. Julpyntet är framme, bakandet ska inledas i helgen och den första sillen läggas in. Jag gör det så enkelt som möjligt och så effektivt som man bara kan med fyra små runt benen. Kom ihåg – jag är ingen pedant. Från och med idag är det julmusik tills nyår och det ska dofta hyacint i hela huset. Mandariner och hyacint. Att få leva i mystider i en månad, fatta vilken lycka! Nu tänds ljusen här hemma.

jul1snackaren

47294058_265115937507577_477244134432702464_n

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s