Målsättningar, omsättning, balans. It´s all about the mindset.

”I kommersiellt samarbete med Wasa Wellness – Carina Granö-Träskelin”

wasawellness 2

 

Klockan är 08.59 en vacker vintermorgon i självaste julveckan. Det gula trähuset tornar upp bredvid mig och min andning sjunker direkt. ”Andas djupt – med magen” hör jag Carina säga. Wasa Wellness mjuka stämning och lugn möter mig på gården. Det här är mitt andrum. Och i dag ska jag och Linn, Bertills & Jung Ab, få bli coachade av Carina Granö-Träskelin. Som jag blivit så många gånger förut – i olika konstellationer. I dag är det en helt ny sådan. Så himla spännande. Jag har längtat i flera dagar redan och är beredd!

Det var min nacke den första gången. För några år sedan befann jag mig i en jobbsvacka, när allt det svåra svämmade över. Reformerna knackade på dörren. Nej de knackade inte – de bankade! Allt blev lite väl mycket och istället för att ta lite ledigt för att fokusera på egen hand så gick jag till min chef och bad om att få gå i coaching. Det fick jag – för jag hade en väldigt aktiv och snäll chef. Vilken tur!

wasawellness6

Efter två coachingsamtal hos Carina kunde jag röra på den nacke som hade varit helt fast i flera månader. Jag hade plågats dagligen med en nacke som var spänd som en fiolsträng – och den gick inte att svänga normalt. Nätterna var hemska eftersom jag inte kunde lyfta huvudet när jag skulle upp till ropande barn, utan fick dra upp det med handen. Fysioterapi, muskelavslappnande eller sprutor hjälpte inte ett dugg denna gång.

Så här satt jag, i den mjuka fåtöljen och benade ut min ork och mitt driv som chef, men med fokus på framtiden. Tillväxt och utveckling. Vart jag skulle, hur jag ville utveckla verksamheten och vilka drömmar vi hade. Och vad som stoppade mig i vissa frågor.

Då levde jag i den tron att det gick att gå “några gånger” på coaching och sen var det liksom “bra”. Men jag kom att återkomma till coachingen många gånger – och kommer att fortsätta med det. För att gå i en yrkesmässig coaching  med olika team så krävs förtroende. Och det inger Carina. Det krävs inspiration. Det bubblar av det på Wasa Wellness. Och förutom det så krävs det ett handfast grepp om situationen.

wasa wellness3

Och det, mina vänner, det har Carina Granö-Träskelin.

”Vad får dig och er att bubbla av skratt och inspiration – ja, om jag väcker er mitt i natten och frågar om bolagets framtidsplaner” frågade Carina.

Linn och jag hade inga problem att prata runt det här. Men när det skulle komma fasta målsättningar och direkta mål som får en att svaja av lycka. Då var det svårare.

”Men omsättningen” sa jag. ”Omsättningen – den måste man ha med” sa jag med en röst som inte alls berättade att jag svajade till av iver när jag sa ordet omsättning. ”Nu pratar vd:n” sa Linn .Hon hade rätt. Och det kändes inte så att det direkt darrade av framtidsbubbleri djupt inne i mig.

Så vi backade lite och började om. Carina styrde in oss rätt. Och vi hittade vårt mål för 2019. Som gör att det bubblar! Vi kom ju på att våra olikheter skapar just den omsättning som behövs! Där är banne mig styrkan.

Det finns få saker som kan förebygga konflikter och lyfta arbetshälsan såsom coaching på arbetsplatsen. Den har en positiv betoning, tar fasta på styrkorna och arbetar med att bena ut ens egna tankar. Att gå på coaching när man vill lösa konflikter är inte lika lätt, men det hjälper att lösa upp knutar – bara alla är med på att man verkligen vill lösa dem.

Sanningen är egentligen den att arbetsklimatet borde handla mer om coachande ledarskap och medarbetarskap framöver. Och här kommer tanken om förebyggande hälsa in. Jag har lärt mig den hårda vägen att det där med förebyggande när det gäller konflikter är något oerhört viktigt. Sov aldrig på en konflikt. Lös den aktivt. Och ja, till det kan det behövas hjälp. Men förebygg den helst av allt.

När vi spånade in i framtiden upptäckte jag också, eller jag fick ord på det jag redan visste, att jag var mitt i en förändringsfas på många sätt. Jag har jobbat så länge vid det här laget (16 år) att en viss cyniskhet gör sig påmind allt oftare. Men Linn har ingen sådan cyniskhet. Hon är alltigenom en god människa. Det får också mig att vilja vara en bättre människa. På något sätt har hon lyckats få mig att återfå en tro på en del saker som jag tappat. På det verkligt genomgoda. Det är skönt och jag tycker om mig själv mera så.

wasawellness5

 

Och ja, allt det här fick Carina lagt sin trygga hand på.

De verkligt framgångsrika företagen i dag satsar mycket på coaching, också i ledarskapet. För man kan inte lösa allt själv. Och nej, man är inte självlärd i allt. Fast man vill så väl. Och då är det dags att vara så smart och så stark att man vågar be om hjälp och stöd.

It’s all about the mindset. Det vet Carina Granö-Träskelin. Och hon har en magisk touch när det kommer till att få omsättning och kvartal till bubblande framtidstro! Och just därför hittar ni oss där igen med jämna mellanrum.

 

 

Här kan du läsa mer om Carina och Wasa Wellness.

Och här om coachingen!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s