The power of now

En liten hand söker min. Hon, min snöflinga, som under sina snart tre år på jorden inte sovit många timmar i egen säng. ”Mammas säng” säger hon och samlar bestämt ihop sina mjukiskaniner. Sen har jag inte mycket val ifall jag inte vill ha en scen där Milou väcks.

20180213_154256
Så flätar hon in sina små fingrar i mina. Tittar på mig, kramas och bedyrar sin kärlek. Det är något fint, något så speciellt, med de här stunderna. Hon & jag.

Och när jag ligger så här passligt skönt med en sovande Smilla på min arm så söker sig tankarna till ”the power of now”. Egentligen har det att göra med mindfulness överlag men jag tar mig friheten att applicera det på annat också. Det som är avgörande för framgång och tillväxt även i bolag. Att ha just makten och drivet att testa saker fritt och faktiskt göra det också. Att inte sova på saken, inte vänta. Utan ta telefonen och ring liksom. I morgon bitti har vi ett telefonmöte med en känd begåvad rikssvensk. Och nya dörrar öppnas. Ibland hittar möjligheterna oss bara så där – nä, egentligen inte. Det finns ingen direkt slump. Man får jobba på och kanske skörda en del av det – men det är liksom frukten av att man gör något som känns och syns. Där tror jag en av våra krafter är ”the power of now”. Jag tror inte på att vänta in möjligheterna snällt – nej, hoppa på dem bara!

Jag hade en studiekompis i tiderna (framgångsrik idag)) som ofta sa så här ”varför göra det idag som man kan göra i övermorgon”. Tyckte jag var oerhört festligt sagt då. Jag var ju ingen sådan. Men det lät kul. Om man hade varit en sådan.

Jag lyssnade på framgångspoddens Alexander Pärleros häromdagen. Jag lyssnar på nästan alla hans avsnitt. Hannah Widell, delägare i Perfect Day Media, är kanske den som mest inspirerat mig överlag – hennes samtal med Pärleros. Hon pratar just om nuet och makten i det hela. Att det avgörande är att man helt enkelt får saker gjorda.
Så när jag travar över torget i snålblåsten så stannar jag upp framför ett gäng med äldre män som druckit kaffe och skvallrat. De stiger ut på trottoaren, den ena andas djupt, ser lycklig ut och säger ”Oj så oerhört skönt att andas den finska friska luften”. Lät så dramatiskt att det var gulligt. ”Men tycker du inte det” skrek han efter mig och jag bara log och nickade.

 

Det där med att leva i nuet. Och ta makten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s