I Oslo för många år sedan

Vi möttes på torget vid järnvägsstation i Oslo för många år sedan. Egentligen var det inget märkligt i det. Vi är barndomskompisar och hängde då också ihop. Det speciella den sommaren var att vi båda bestämde oss för att pröva jobba i Norden. Och valet föll på Oslo av olika anledningar. Det var inte lätt att hitta sommarjobb och vi valde att flyga till den norska huvudstaden och pröva lyckan i ett par månader. Jag kom redan i början av maj. Min syster bodde där, så jag hade lyckan att få ta in hos henne. Det var en varm månad. Och Bröderna Olsen vann schlagerfestivalen den våren. Frognerparken stod i blom. Och när hon kom sen så möttes vi den dagen på torget. Jag hade jobbat i en affär och skulle senare komma att jobba på ett demensboende. Hon skulle jobba på hotell,  i receptionen.

Idag träffas vi i Åbo för en middag och allmänt skvaller. Men helt symboliskt var den där kvällen i Oslo viktigt. Vi var 19 och 20 år och hade tagit steget ut och flyttat på oss för en tid. Glädjen var total när vi sedan möttes och tog oss till Aker Brygge. Vi hade vågat stiga utanför bekvämlighetszonen! Och vi förblev peppade framåt i livet.

annaanna

På något sätt blev det också symboliskt nu så här tidigt en morgon på väg mot Åbo. När jag tänker på hur Bertills & Jung på kort tid egentligen kommit in på det som vi visionerade om för snart ett år sedan; nordiskt samarbete. Inte av en slump direkt. Tvärtom. Det tog definitivt fart omgående via vårt samarbete med Finsk-svenska handelskammaren. Som är en snabbt växande aktör. Och det gjorde så klart att vi fick upp ögonen för hur det här skulle göras. Igår inledde vi samarbete med Tobbe Larsson – den rikssvenska och världsberömda hästartisten. Samtidigt jobbar vi med finska företag som vill få rätt ton på sina reklamtexter som skall sälja i Sverige.

Och målsättningen är att växa mellan länderna. Skulle ni veta allt vi slog på bordet för ett år sedan så skulle ni kanske baxna. Det var nämligen högt, det var lågt – det var allt. Precis som man skall göra i det skedet man tror man hittat just ”det”. Så för sisådär 19 år sedan så prövade vi Oslo en sommar. Det var så värt det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s