Fullt upp – eller bara dagarna som gick

Fredag morgon. Ljusen är tända. Kylan biter på utanför. Jobbet påbörjat i arla morgontimmar. Jag håller en kurs i HR i vår och de första modulerna känns nu rätt klara. Det goda i det tidiga är att jag idag hänger med dessa två små här hemma. Vi hämtar Malte på eftermiddagen och Tyra kommer hem efter skolan.

En fredag hemma efter veckor när vi mest suddat runt överallt innebär att alla lakan dras ur sängarna, sortera leksaker, kläder, mangla och fixa. Finns det något mer avslappnande? Jo det finns det. Eftersom de här två sabbar allt jag gör metodiskt – i en länga efter mig. Leksakerna som städas undan dras fram, de hittar smink som de smetar in sig själva i och varandra, de luggas, de kramas och de pratar. Som två små tanter. De skvallrar på varandra, de jagar varandra och de pussas. Och de är avundsjuka på varandra. Helt normal syskongemenskap med andra ord.

bloggismammamilu
Det fanns en tid när jag var lite orolig (nej jag ljuger, mycket orolig) för om jag skulle klara av fyra barn på en sådan kort tid. Men det gjorde jag ju. ”Man klarar allt man får” sa min kloka mamma. Det är ju sant! Även här handlar det om mindset.

”Fullt upp” säger Malte. Tja, visst är det just det. Men det är aldrig så att livet och vardagen blir bättre av att riktigt upprepa för sig själv och andra (som kanske inte orkar höra) om hur MYCKET det är. Håller man på för mycket med sånt i privatlivet så signalerar man egentligen att man inte har koll på sitt liv. Och det vill jag ju ha. Med facit i hand har jag inte sovit många timmar i sträck de senaste nio åren och ja jag ser sliten ut ibland – men så himla roligt jag haft och har!

”Fösst kom Tyra, sen Malte, sen Smilla.. Sen Mo. Sen…. pappa?” Nej, Svarar jag Smilla. Din pappa är inte mitt barn. Hon nickar och fortsätter leka med sina dockor. Hon förmanar, hon kokar, hon pratar och hon fixar sig. De rosa plastklackarna hennes sitter inte stadigt men rätt säkert. Himmel, tänker jag plötsligt. Hon härmar ju mig.

50428374_224388748449843_2409538066793365504_n

 

50314710_793144441040809_1061514687763447808_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s