För att de är så fantastiska

”Vi har haft en sån bra dag.. men klart det. Vi har fantastiska barn här”! Det möttes jag av idag på ett av barnens daghem. Fatta hur fantastiskt det är att man möts av det.  Jag kunde ha kramat henne rakt av men tänkte att jag hade barn runt mig som kanske tyckte att jag var på pinsamhetsgränsen.

20170731_090755

Att som barn få höra det måste också vara underbart – jag antar att det sker fantastiska saker med barn som hör det om sig själva. Så var det inte riktigt på min tid. En annan tid. Tur att allt inte var bättre förut, eller hur!

Kunde man kanske också applicera detta på vuxna arbetsgemenskaper? Jag tror det. Jag önskar att jag vore ännu bättre på att strö liknande feedback och coaching runt mig. För vad händer med en arbetstagare som får skön feedback nu som då? Jag tror det händer fantastiska saker.  Naturligtvis går inte allt som på räls alltid. Det kommer tider på jobbet då konflikter skall redas ut,  då man med en bebis i famnen skall föra förhandlingar, då finansiering skärs ner eller viktiga kunder tappas. Det vet vi alla. Men hur tackla det? Det finns många sätt man kan och ska göra det på. Men det där med att jobba förebyggande, det är ingen sak som gäller bara för ”mjukisar”. Tvärtom. De riktigt drivna affärsbolagen har tagit grepp om allt som gäller förebyggande inom arbetsgemenskaper – och då talar vi inte bara om att erbjuda gym och massage, även om det är fint det också. Utan vi talar om samtalet, stämningen, rekryteringen – rent av äkta employer branding med ett finare ord.

 

960295_10152950191921864_1775798192594063029_n

Och jag vågar påstå att det är det som småbarnspedagogiken i vår närhet har greppat. Fantastiska barn ger fantastiska vuxna som blir fantastiska medarbetare och fantastiska chefer. Det finns inga garantier för något men visst är det underbart att en i personalen kan få föräldrar som hämtar sina små att känna kärleken i väggarna? Här har vi exakt de ledaregenskaper som framtiden skriker efter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s