Magfack eller sixpack

Morgonen gryr i Västervik. Om några minuter måste jag få upp alla sovande små för att ha en reell chans att hinna till första mötet. Det ska gå bra, tänker jag. I verkligheten står jag kallsvettig om en timme och försöker dra på vinterhalare och skor nummer 23.

maltemamma

”Mamma, har jag magfack?” Undrar sexåringen och speglar sig. Det tar en stund för mig att inse vad han pratar om. ”Mamma, HAR JAG MAGFACK? säger han igen och pekar på sin mage”. Jag frågar var han hört något sådant och han förklarar det med Batman. ”Menar du sixpack?”  Och han nickar ivrigt. ”Nja, du har en fin liten mage men du är bara sex år” säger jag. Han rycker på axlarna och säger ”Okej! Det löser sig alltså med tiden”. Ja så kan man ju också uttrycka sig. Och jag tänker att det finns så mycket gott och skönt i barnens sätt att se på livet – som man helt enkelt måste ta vara på. Bara för att man är vuxen behöver inte drömmarna ta slut. Man måste våga drömma till lite ibland tänker jag. Och det behöver inte alla gånger vara realistiskt eller ens genomförbart.

Om jag drömmer? Ja, hela tiden. Det har jag inte alltid gjort. Jag har blivit bättre eller värre med åren. Men om man inte har drömmar, passion och vilja så händer ju inget heller. Om vi ser till jobbet; tiden upptas av mycket ”här och nu” .Men det finns inte en chans att kunna utvecklas vidare till nästa steg om man inte får drömma lite. Och lägga drömmarna i kö för att i alla fall testa om de kan förverkligas. Så har jag gjort de senaste åren. En del misslyckas – andra slår in. Inte av sig självt direkt. Men för att lyfta måste man liksom våga drömma om magfack eller sixpack ibland och tänka att ”Jepp. det löser sig”.

 

I övrigt bjöd dessa dagar på rivstart  – en tappade sin första tand här hemma medan en annan klippte en hockeyfrilla åt sig. Den tredje gjorde ett skolarbete om Raseborg med orden ”men mamma,  du veeeet väl att det gjordes en fusion 2009”. Den fjärde kan numera säga ”mommo” och ”jättebra”. Och mormor, hon kom med en chokladkaka som var slut inom 20 minuter efter att hon steg in genom dörren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s