Snackare, filosof och mjukis

Marängtårtan väntar, bordet är dukat och presenterna finns framme. Jag är redo för att fira en sjuåring. Syskonen sover ännu. Malte själv också men inom ett par minuter blir det kalas fas 1.

Det är lika vacker morgon som dagen han föddes. Han var en Malte Kaj Mickel direkt han kom. Stor baby, sov gott och förnöjsam. När han fyllde fem år sa han ”Jaha, en hand avklarad, bara andra handens fingrar kvar då”. Lite så är han. En kombination av en snackare, filosof och mjukis. Det vill jag tro att han tar sig en bit med – när det gäller att må gott i livet.

 

”Nå hej Malte” hälsade många på honom i januari när han var med på partikryssning. Och han undrade hur alla visste vem han var ”Åh, jag är en kändis märker jag” sa han och myste när äldre sfp;are hejade på honom i korridoren. Han älskar att stå i centrum, men han har inga problem att dela rampljuset. Han kramar mig varje kväll och säger ”mamma min skatt”. Och han är fullt medveten om att hans pluspoäng ramlar in. Han lyssnar på radio och nyheterna och slänger ur sig saker till höger och vänster som jag inte ens visste att han hade koll på. ” Kanske Korsholm vill bli en del av Vasa mamma, ,men det vill inte jag! Jag röstar mot!  Jag vill bo där jag alltid bott och i samma hus.” säger han när han lyssnar till valreportage samma helg man röstar nej i Korsholm. Ingen har ännu berättat åt honom att han inte kan rösta i val förrän han är 18 år.

Han kan sina tricks och jag vet vilka punkter jag ska trycka på för att få honom att berätta hur läget egentligen är. Eller vad som hände.

Alla barn är unika  på sitt sätt. Ibland kan jag beundra honom för hans attityd i livet. Som på bilden nedan där han istället för att skriva sitt namn på förskolans klädhängare, väljer att skriva en låttext på engelska. Ni kanske inte ser vad det står men enligt han själv ; ”I´m sexy and I know it”.  Passande på förskolan? Nej. Inte egentligen. Men jag beundrar personalen för att de lät det stå kvar med motiveringen ” De fick fria händer”.  Och han tar sig fria händer lite överallt. Men han gör det med stil i alla fall.

Grattis älskade Malte. Vad vore mitt och vårt liv utan dig.

53926427_1196801843821277_7757727349176532992_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s