Att leva upp till det hela

När jag var liten så gick mamma och pappa runt med äkta skinnmössor. Dyra sådana.  Mammas lillebror Jörgen som var körsnär hade sytt dem och det var liksom äkta för dem hela vägen. Man konsumerade inte mycket men det var hela vägen när man satsade. Skinnmössorna finns kvar ännu idag 30 år senare.  Numera konsumerar vi på annat sätt men för första gången på oerhört länge stannar vi upp mera och funderar på vad vi köper, vad vi behöver och också på ett ansvar överlag.  Och nu går ansvarstankarna och konsumtionen mera hand i hand – hoppas vi. Det hållbara samhället har personifierats. Det har blivit ett starkt varumärke, inte bara politiskt eller bundet till vissa intresseorganisationer. Just nu pratar alla om hållbarhet i olika former.

Samma sak gäller egentligen allt idag. För att en vara eller tjänst skall slå ordentligt så behövs en viss personifiering. Värme, transparens och uttryck för en slags dialog. Jag och Linn jobbar mycket med varumärken som bäst. Allt från politiska krafter till rena produkter och tjänster. Det låter lite kallt att prata om varumärken men kanske mera identitet och värde kunde beskriva det hela ännu bättre. Värderingar är ju just varumärket.

Det är kanske det mest spännande i vårt jobb just nu; att klara av att analysera men också agera. Att lägga ihop fina presentationer och strategier kan väl nästan vem som helst. Men när det kommer till action, då kan det vara svårare. Men så jobbar vi inte riktigt här. Här på Rådhusgatan 21 så är vi väldigt hands on när det gäller i princip allt. Må så vara att det handlar om föreläsningar, textproduktion  eller konsultuppdrag överlag – i jobbet måste man vara äkta och transparent och kunna läsa av situationer och göra lägesbedömningar.  Och så måste man ha driv och fart på. Med andra ord; the Power is now”.

Sedan så gäller det att leva upp till varumärket också – rent personligen. Det funkar inte att vara på ett sätt i jobbet eller på sociala medier (posta massor med klämkäcka saker och verka ha åsikter och go) och sen håller det inte i livet överlag. Skillnaden mellan arbetslivet och privatlivet kan inte separeras när det gäller ens eget sätt att värdera och se på saker. Det håller inte länge nämligen.  Jag ska vara beredd att stå för det jag säger och gör både i matbutikskassan som runt mötesbordet.

47180257_338022310361135_2200117355520983040_n

Lite att tänka på när det gäller politik och val. Det gäller att vara samma människa i alla lägen, för värderingar kan man inte växla mellan och tro att det håller speciellt länge. Och så att ni inte ska missförstå mig; att omvärdera politiska åsikter och argument är en annan sak. Här pratar jag direkt om inre värderingar.

Eller som Malte säger ” Tjejer är komplicerade mamma”. ”Jaha, var betyder komplicerat Malte”? ”Det vet jag inte, men det låter bra”.  Lite så – det funkar när man är sju år kanske. Men inte när man är åtta 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s