Valmys

Nej vi går inte på så mycket date här inte. Men vi hittar annan typ av egentid. Vi hann inte i tid till kvällens valdebatt men tar igen det med ett alldeles eget valmys när barnen somnat (vi har kallt räknat med att vi har 1,5 h på oss innan första ropar – om vi har tur). Jag och Andreas träffades via politiken i tiderna – en moderat (han då) och så jag då rätt socialliberal (Vasabladets tidigare kulturchef kallade mig alltid nyliberal och jag stred hårt emot).  Vi har 1000 åsikter i valdebatter men sällan är vi av samma. Och vilken krydda det är! Den dagen dessa diskussioner tystnar mellan oss den dagen har vi allvarliga problem 🙂 Finns inget som triggar igång soffdiskussionerna som just en riktigt redig valdebatt.

20180619_223636

Som tidigare kandidat och aktiv så faller man snabbt in i en ”så här skulle jag ha sagt” – men absolut inte den här gången. Vårens debatt och diskussion har varit spännande att följa från sidan. Och jag har njutit  – från sidan. Någon annan än jag som dyker in i insändarsidorna i tidningarna? Jag älskar dem. Fortsätt skriv alltså. Finns inget bättre än ideologiska debatter som inför nationella val . Där frotterar jag mig aktivt. Enda jag saknat detta val är tydliga motpoler – häftiga debatter liksom. De har känts ganska lika och ganska lugna. Men kanske det bubblar under ytan i alla fall.  Som ikväll när det bubblade till ordentligt.

I övrigt så var kvällens valdebatt så himla bra. Jag hejade förstås på Anna-Maja, vilken partiledare, vilken politiker. Älskar hennes rappa svar. Förutom henne var Li lika snabb i repliken & påläst och Pekka Haavisto lika lugnt kunnig som vanligt. På söndag ska vi valfrossa på riktigt här.  Vem behöver Netflix när det är val i landet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s