Rösta Finland vart då?

Varje gång jag knappar in de finska radiokanalerna så hör jag det. ”Äänestä Suomi takaisin”. Varje gång slås jag av både känslan av pinsamhet men också ilska. Rösta Finland vart?? På riktigt? Bakåt i tiden? Till isolering? Vart? Ser som bäst på Yles valdebatt och hör på Sannfinländarna igen. Samma visa om och om igen. Rösta hem Finland. Någon alls av deras partistrateger som bett dem kolla närmare på att vårt stora problem här är att vi har brist på arbetskraft. Våra talanger flyttar utomlands. Vad har då Sannfinländarna tänkt, att vi ska ha gränsbevakning som tvingar hem dem också, eller? Och detta ska vara det näststörsta partiet i Finland just nu. Missnöje, det är det enda som framkommer. Inga nya tankar, inga vettiga förslag. Inga åsikter om hur Finland ska utvecklas annat än ”syndabockspolitik”.

Kvällens valdebatt var både såsig och mentalt svår att se på. Enbart vissa fick taltur, vilket kändes helt galet.  Så innerligt trött på den underliga medvinden som skriker ut missnöje till höger och vänster. Nu känns det som om det är viktigare än någonsin att rösta på medmänsklighet, frisinne och en tro på att människan själv kan välja.

20180521_174621

(och ps. det är bara treåringar som får gå där ribban är lägst, inte fullvuxna partier)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s