Egentid

”Mamma, jag tycker att du och pappa måste få lite egentid. Det är dags nu mamma! Det är säkert minst 15 år sen” säger Malte vid middagsbordet. Det är lite oklart varifrån han fått det just nu och varför. Och vad han månne tänker. ”Han plockar poäng – igen” säger Tyra och himlar med ögonen. Ja, det försöker han kanske. Men vi tyckte att han hade lite rätt egentligen.

Jag och min man. Andreas. Vi brukar sällan gå på något event samtidigt. Men så bestämde vi oss och mamma kom åkandes i sin röda bil med lasagne i kylväskan. Fredagen blev vår kväll med lite extra tid på egen hand. Vi åt, pratade lite och….. sen storhandlade vi på Minimani. Perfekt date eller hur? Nästan smått patetiskt. Nästan så att det blev lite genant. Att liksom plötsligt få egentid och så gör vi så här. Åker och handlar? Come on liksom.

Ni vet, man läser om den där egentiden som är så viktig i alla förhållanden. Men måste det vara just den där middagen eller resan? Eller helgen?  Tror inte det. Inte i vårt fall. Vi landar varje kväll, som t.ex. nu då, med varsin dator i soffan. En film rullar på och vi trivs båda. Kanske en vanesak eller så har vi lyckan att ha hittat en partner som fungerar rätt lika.  Som byter ut middag mot dator och jobb  – sida vid sida.  Skulle vi inte båda ha varit så här så skulle vi nog aldrig klarat av att leva med varandra.

 Vi kan vara tysta ihop men det finns ingen jag pratar med som honom. Ingen som jag är av så olika åsikt som eller så lika.  Det kompenserar alla middagar eller helger.  Ni vet, det där samtalet som egentligen aldrig tar slut.

 

58779056_868263760175094_2934786883189735424_n

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s