Kvartal 4 hos Bertills & Kung

Jag orsakade Linn ett extra leende idag när jag lyckats få hennes J i Jung till ett K i en text. Bertills & Kung Ab. Det skulle vara något det! Så här kommer en rapportering om Bertills & Kungs businessläge våren 2019 🙂

Låter det trist – att prata kvartal? Jag tror nämligen att vi måste våga prata mera omsättning och kvartal. För när vi pratar om det så höjer vi ribban. Vi skriver helt enkelt ned målsättningar och vi bekräftar dem. Det är oerhört viktigt mentalt.

Vi har en annan indelning av året och sätter ihop vårt bokslut redan i augusti. Tiden har bara runnit iväg i maj, precis som alltid. Tiden är på alla sätt en skön vän: tickar på och buffar framåt oberoende vad. Föreläsningar avlöser varandra, konsulteringar och nya samarbeten tar vid också.

Vet ni, det är ett år sedan vi gjorde allvar av våra tankar att starta Bertills & Jung- För ett år sedan så tillbringade jag många nätter med mina skisser och vi chattade om affärsplan och framtid lååångt in på nätterna. Vi travade iväg till Vasek med våra drömmar. Men det var lite så att vi var så bestämda redan och magkänslan var rätt. Så inget kunde ha stoppat oss då. Inte ens råden om att vänta lite.

linn5

Ett år senare så kan vi skåla med oss själva 🙂 Vår magkänsla var rätt. Allt går inte som på Strömsö alla dagar men närpå. Vårt businesstänk i kombination med varumärkesbygget och skapandet av det folkligt professionella Bertills och Jung, har gjort att vi går mot ett väldigt bra första år som delägare i en gemensam byrå. Men tro inte för ett ögonblick att allt bara landat. Nej, vi har landat de tankar vi valt att gå an på och tagit emot förslag och förfrågningar som inte alla gånger varit så bekväma, men inte har vi låtit frågorna vänta för det.

Vi märker väldigt tydligt av den nya arbetsmarknaden och vi har valt att gå i bräschen för den – med GIG-tänk och barnvänligaste arbetsplatsen ever men också kring vårt arbete med kommunikation, ledarskap och HR överlag. Inom en snar framtid lanserar vi flera nya koncept men också en helt sprillans ny produkt. Den kommer ni att få ta del av i höst! Ska bli så spännande att få berätta mera så småningom!

”Viiis itt bankboken åt nain!” var min fars mantra när jag var liten. Så när jag ”lånade den” för att köpa en gymmaskin från Ellos i bolag med min ena syster (noteras att jag som 10-åring förstås inte fick ha den på egen hand). ”Man ska itt säj allt! Eller ga på allt” var hans svar när han hade märkt att min bankbok var borta och fick tag på oss före vi hann in till banken i Vörå den gången.

Det är liksom lite så där skämmigt att prata ekonomin bland kvinnor överlag. ”Man mårar på” Men här tänkte vi också göra lite annorlunda. Det är en gåva att ett bolag går bra dess första år. Att man kan prata både omsättning och likviditet. Men den gåvan och resultatet har banne mig inte landat av sig själv heller!

wasawellness5

Så nu skålar vi in sommaren (i alkoholfritt så klart :)), väntar på allt som varje ny vecka ger och satsar hårt på att fortsätta exakt på den banan som vi tänkte. ”Kanske inte så bra idé att liksom säga upp er direkt från fasta tjänster” var en rådgivares förslag åt oss. Två galet drivna och förväntansfulla damer som tillsammans med varsin baby , majskrokar och skötväskor invanderade både banker och andra rådgivare. ” Vi ska bli ledande” sa jag kaxigt men lite svajande när vi besökte den ena banken. Det kändes ovant att säga sådant. Lite småskämmigt. Som om orden fastnade. Men efter att det  blivit sagt så var det liksom ristat i sten.

47180257_338022310361135_2200117355520983040_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s