Får man säga att det känns fräscht?

När jag var liten och vi åt middag hemma, prick kl.17, så var det mycket prat och åsikter runt bordet. Men banne mig, när det blev politik eller konflikter i radionyheterna, så fick man inte väsa något alls. När Nils Torvalds hälsade det senaste från Moskva så var det en av de få gångerna som pappa såg till att vi var helt tysta. Man skulle lyssna noga på vad som hände. Vi suckade, gjorde miner, men vi var tysta.

Jag är ju fortfarande en stor radiolyssnare och när det kommer till nyheter och speciellt regeringsbildning, då skall det vara tyst runt bordet. Om det funkar? Nej. Nja. Men hur som helst, igår var en sådan dag. Antti Rinnes svar på regeringsbildningen var inte så många men mera kommer idag. Det som kommit ut redan kring både studentsvenskan, den ekonomiska politiken, familjepolitiken.. ja egentligen allt… känns fräscht! Jag har nog aldrig betecknat ett program som fräscht men efter fyra år i gyttjan liksom – där det mesta handlade om att förminska mycket som var bra eller sparka på t.ex. minoriteter. Och jaja, mycket gott hände också – det skall jag väl inte ta ifrån den regeringen. Sysselsättningen förbättrades och man nådde flera stora mål.  Men alltså, det känns som om kommande regering ligger i tiden. Som om man lyssnat framåt, på framtiden, på allt det där som inte varit aktuellt på en lång tid. Så att man faktiskt blir glad! Och ser framåt.

61547476_610907196072952_8541579015503216640_n

”Mamma, är det de stora ledarna det där”? frågar Malte när han ser en bild på kommande regerings partiledare. Nej och ja var svaret. Det här gänget känns mera som teamledare – som ett nytt ledarskap för Finland. Det tackar vi för. Och jag tror jag vågar kalla det fräscht.

62051528_462642960965370_6334873446438141952_n

Men i övrigt var det mest resfeber hos oss. De reser inte långt. De två äldsta skall till Norrvalla på sommarläger. De har packat, de har irriterat varandra och de har puttat på varandra den här helgen. På lägret antar jag att de står som klistrade. Malte som inte helt uppnått åldern skall sova hos mommo, så det blir ju tryggt för alla inblandade 🙂

 

Nu mot Helsingfors , styrelsemöten, Tammerfors och moderatoruppdrag. Tacksam över livet och allt som det omfamnar!62208636_369750020321326_1295916951758962688_n

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s