Varför längtar du

Jag älskar Magnus Uggla. Älskar hans låtar och ironi. Idag har den här snurrat i mina tankar. Jag har sett på min tioåring, smekt hennes ljusa hår, vackra snälla ögon och hållit om hennes hand lite extra länge när hon gått förbi mig. Vi har firat henne med tårta, vänner, poolkalas. Kramats.  Tiden går så snabbt. Hon längtar efter att bli tonåring och jag hör bara Ugglas ord i mitt huvud så här på nattkvisten när jag jobbar, stryker kläder och plockar disk. Vi har varandra till låns liksom. Den lilla knubbisen som vi fick i armarna för tio år sedan är oss till låns. Ibland blir jag lite skakigt rädd när jag tänker på det, men samtidigt så ser jag förväntan över livet i hennes blåa ögon.

20190720_144355

”Tyra, det finns inget i världen som slår ett varmt hjärta. Det ska bära dig framåt. Strunt i allt annat. Det har i slutändan ingen betydelse. Vill du lyckas, luta dig mot hjärtat”. Hon nickar, ser mig i ögonen och ler så där som hon bara gör. ”Jag vet mamma, du säger alltid det”.

20190626_203023

 

Varför längtar du
Till den dag då du ska fylla sju
Varför skynda på
När den tiden snart är här ändå
Och det liv som du har
Alla tusentals dar
Passerar på ett litet kick
Så mens ditt hjärta slår an
Passa på om du kan
Fånga varje ögonblick

Första gången som du ska hålla nån i hand
Första gången som du ska kyssa någon man
Första gången som du är
Riktigt kär
Snart är den dagen har
Första gången som du ska falla ner i gråt
Första gången som du ska tigga om förlåt
Första gången som du är
Hopplöst kär

Du som inte än
Börjat måla dig kring ögonen
Tänt en cigarett
Hört på Bowie eller Nazareth
Fått ett streck i kemi
Vart på kurs i Torquay
Färgat håret blått
Vart sa full sa du spytt
Då din oskuld flytt
Behöver inte ha sa brått

 

Första gången som du ska hålla nån i hand
Första gången som du ska kyssa någon man
Första gången som du är
Riktigt kär
Snart är den dagen här
Första gången som du ska falla ner i gråt
Första gången som du ska tigga om förlåt
Första gången som du är
Hopplöst kär

Och plötsligt sa har du nått fram till den dag
Då du ligger och tänker som jag
Varför längtar du så
När det går sa fort ändå

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s